,,Educația este arta încurajării și a dragostei pentru învățătură“

Despre Școala Romanescu
Învățământ
Elevi
Concursuri școlare
Noutăți
Orar
Contact

Ciclul Preșcolar

Ciclul Primar

Ciclul Gimnazial

Activități ECO

ACTIVITĂȚI ECO


ECO-ȘCOALA

Octombrie este luna în care Eco-Școlile din întreaga țară sunt premiate de către Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie pentru activitățile de educație realizate cu scopul protejării mediului organizate în cadrul Programului Internațional Eco-Școala. Ca o încununare a strădaniei de care elevii școlii noastre au dat dovadă în scopul păstrării în condiții cât mai bune a mediului înconjurător, precum și a eforturilor coordonatorilor eco, școala noastră a primit un nou Steag Verde realizat din PET reciclat, însoțit de un trofeu Eco-Schools care atestă cea de-a șaptea evaluare consecutivă. Cei mai implicați elevi din comitetul Eco-Școala vor primi câte una din cele 10 medalii de voluntar. Eco-codul școlii noastre, " Un copac plantat, un plămân oxigenat!", ne motivează an de an să ne depășim așteptările. Am dovedit încă o data că suntem o echipă performantă ce se implică în problemele de mediu prin crearea propriei identități în formarea educației ecologice a copiilor.


SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII 16- 22 sept. 2022

Săptămâna mobilității- Școala noastră a punctat evenimentul prin organizarea unui marș pro transport ecologic, a unui maraton al zmeelor, precum și o întrecere a florilor care doresc să respire aer curat în locul celui poluat de noxele mașinilor.


Amenajarea spațiilor verzi din curtea școlii

Proiectul "Azi pentru Mâine în Școală" își propune să informeze și să implice elevii, profesorii și părinții în colectarea selectivă corectă. Scopul proiectului este de a crește nivelul de înțelegere a conceptului de zero waste și de colectare selectivă a deșeurilor și reciclarea acestora în România. Proiectul include două componente: una de educație privind un comportament responsabil față de mediul înconjurător în rândul copiilor din clasele V-VIII din mediul urban și una de colectare selectivă a deșeurilor de către aceștia. Organizatori și sponsori: Asociația CSR Nest și Fundația Coca-Cola. Toți elevii, părinții și profesorii școlii noastre sunt implicați în proiect și sunt îndemnați să colecteze corect deșeurile reciclabile în containere special amenajate acasă sau la școală.
Reciclare

“Școala Ecoterrienilor” este o campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), dedicată școlilor din România, care se desfășoară pe toată perioada anului școlar 2021-2022.
Programul internațional ECO-ȘCOALA

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului și certificarea școlilor care-l implementează, coordonat la nivel internațional de Fundația de Educație pentru Mediul Înconjurător (FEE), ce reunește 81 de organizații din 68 de țări, care acționează la nivel național în domeniul educației pentru o dezvoltare durabilă. Dintre acestea, în anul 2018, 68 de țări au implementat Programul mondial ECO-SCHOOLS. Pe plan mondial, Programul este susținut de Uniunea Europeană, UNESCO și UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu).

Programul Eco-Școala a debutat pe mapamond ca program-pilot, în anul 1994, pornind de la necesitatea implicării tinerilor în găsirea de soluții la provocările impuse de dezvoltarea durabilă la nivel local.

TEMELE ȘCOLII NICOLAE ROMANESCU:
1) Natura și Biodiversitatea
2) Schimbările climatice

Școala noastră este înscrisă în PROGRAMUL ECO-ȘCOALA DIN NOIEMBRIE 2007 . Activitățile eco desfășurate cu elevii au adus beneficii școlii, dar mai ales au schimbat atitudinea copiilor cu privire la mediul înconjurător. Schimbarea în bine se reflectă și în finalitățile activităților.


LINK-URI UTILE:

OLD site









Str. Caracal Nr. 81 Craiova 200542 Dolj Romania
Puteți contacta secretariatul de luni până vineri, între orele 08-16:00, la numărul +40251310112
contact@scoalaromanescu.ro
scoala29craiova@yahoo.com

2022 Școala Nicolae Romanescu Craiova Toate drepturile rezervate